Oralna kirurgija s implantologijom

1. apikotomija
2. alveotomija
3. kortikotomija
4. kirurško ortodontsko izvlačenje zuba
5. implantologija

Implantati su umjetni nadomjestci koji se ugrađuju u čeljusnu kost da bi poslužili kao zamjena za prirodne korijene, odnosno kao nosači za krunice, mostove ili proteze.


Izrađeni su od titana. Titan se koristi zbog njegove biološke neutralnosti, što je jako važno kako bi koštano tkivo prihvatilo ugrađeno strano tijelo.

Već nedostatak jednog zuba utječe na poremećaj funkcije cijelog žvačnog sustava, a može dramatično narušiti estetiku. Implantat rješava oba problema. Tradicionalni postupci zahtijevaju da se gubitak jednog ili više zuba nadoknađuje brušenjem susjednih zuba te izradom mosta, parcijalne ili potpune proteze.

Suvremena stomatologija nudi nova rješenja uporabom implantata.

Prednosti implantata su brojne:

•  zubni implantati izgledaju, funkcioniraju i osjećaju se kao vaši prirodni zubi
vrhunska estetika i funkcija
nadoknada izgubljenog zuba bez brušenja susjednih zuba
integrirani implantati u čeljusti zaustavljaju proces resorpcije kosti i posljedičnog povlačenja zubnog mesa, što mostovi i proteze ne moguUgradnja implantata se provodi pod lokalnom anestezijom. Postupak je potpuno bezbolan. Pristup svakom pacijentu je individualan te ovisi o rendgenskoj snimci i stanju očuvanosti čeljusnih kosti. Tijekom postavljanja dentalnih implantata, cilj je ostvariti bliski dodir između vanjske površine implantata i okolnog koštanog tkiva tako da mogu srasti zajedno, stvarajući stabilnu podršku za nove zube. Vrijeme sraštavanja implantata u donjoj čeljusti je od 2 do 3, a u gornjoj od 4 do 6 mjeseci.

Nakon tog razdoblja, implantat se otvara i posebnim se elementom oblikuje zubno meso čime se dobiva prirodan izgled, “kao da je zub izrastao iz kosti”. Taj proces traje od 2 do 4 tjedna, nakon čega slijedi izrada trajnog rada, koja je slična izradi krunice na prirodnim zubima.
On line prijava

Posljednje novosti

16.06.2014.

Dragi klijenti! Kako bismo Vam pomogli u sprječavanju zubnih i drugih zdravstvenih oboljenja, osmislili smo posebne preventivne stomatološke sistematske pakete pomoću kojih možete na vrijeme otkriti eventualne probleme i tako očuv... (opširnije)

Virtualna šetnja

Kako do nas ...